torsdag 12 december 2013

Clinic

Igår kväll var det dags för clinic på Segersta Equestrian i Bålsta. Det var Jeanna Högberg och Mads Hendeliowitz som höll clinicen och temat av Effektiv Vinterträning.

Det var många som trotsat vintermörkret och åkt till Segersta den här kvällen. Väl där möttes besökarna av 100-talet marschaller som lyste upp vägen ner mot Herrgården. Inne i ridhuset väntade sedan värmande glögg och kaffe samt pepparkakor. 

Mads visade runt på anläggningen och berättade hur de arbetar på Segersta och sedan fick åhörarna ta del av tips och idéer från Jeanna och Mads för ekipage på olika nivåer. Både Jeanna och Mads red också själva hästar och visade hur de tränar sina hästar inför nya tävlingsnivåer. 

candyman leif
En häst som visades var Candyman
Både Jeanna och Mads deltog vid tävlingarna i Globen för två veckor sedan. Då visade Jeanna och hennes häst Liza Minelli stortform och satte två nya personliga rekord. Att kunna lyfta till nya nivåer i ett sådant sammanhang är verkligen något att vara mycket imponerad av.  

Vid förra helgens nationella tävlingar i Helsingborg tog Jeanna hem segrarna i både Grand Prix och i Grand Prix Kür och Mads var tvåa i Grand Prix. I stallet på Segersta finns många hästar på olika nivåer och flera av de visades i slutat av kvällen i en saluhästvisning. - Vem vet - kanske var det någon som såg sin nya häst för första gången i går kväll... 

Säkert är i alla fall att många åkte från Segersta med inspiration och träningslust i den mörka decemberkvällen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar