onsdag 4 december 2013

Styrelsemöte och verksamheten 2014


Utvecklingskonferens
För ett par veckor sedan hade distriktet verksamhetskonferens för 2014 och i måndags hade styrelsens årets sista möte. Valberedningen kom på besök och man diskuterade nästa års verksamhet. Många idéer och satsningar finns i planeringen. Bl.a. kommer vi att genomföra Ridledarkursen under sommaren, Ridledarkursen är 19 dagars utbildning och ofta första steget om man vill bli ridlärare. Kursen genomförs på Sigtuna Ridskola. Vi planerar också för en särskild satsning för satsande tävlingsungdomar med fokus på allt det man inte hinner med på ridlektionen: t.ex. kost, egen träning, mental träning, anatomikunskaper och mycket annat spännande. Allt det här kommer såklart på hemsidan.

Närmast i tiden ligger annars tävlingsutbildningarna i januari. Då utbildas både grönt kort utbildare (alltså de som får hålla kurser för grönt kort på klubben), tävlingsledare, sekretariatspersonal och säkerhetsfunktionärer.

Vad påverkar vår verksamhet?
Styrelsen beslutade att nästa års prioriterade områden ska vara Valet - med de möjligheter det innebär att lyfta ridsportens situation i distriktet och de gemensamma DM-tävlingarna som kommer att genomföras på samma sätt som i år på Jällagymnasiet den 6-7 september. Vi hoppas att vi ska kunna göra tävlingarna ännu mer lyckade och roliga 2014.

En annan viktig sak för att lyckas göra bra verksamhet i distriktet är att det finns människor som vill engagera sig i distriktets verksamhet, kanske genom att ta en plats i styrelsen eller att delta i en kommitté. Just nu arbetas det framför allt väldigt hårt med att få till en hoppkommitté. Vill du engagera dig eller vet någon som skulle vara bra så kontakta gärna valberedningen, du hittar dem på hemsidan.

Nästa vecka är det årets sista utbildning. Clinicen om effektiv vinterträning på Segersta. Det är 100 personer anmälda - vilket så klart är jätteskojigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar