tisdag 20 januari 2015

Full fart mot framtiden!

Så blev det helt plötsligt ett nytt år igen. December rusade förbi, tomten for förbi i sin (nu mer förmodat jet-drivna släde) och klockorna ringde in det nya året. Så kom den där dagen många väntat på - uttagningen för distriktets nya talangprojekt - Equitandi Uplandia (som betyder skicklig ryttare från Uppland)

Hela 28 personer hade anmält sig till inventeringen. Några föll bort av olika skäl men efter noggrann planering, ner på minuten, och många diskussioner med kollegor runt om i landet om intervjufrågor och bedömningsprotokoll, så blev det ändå dags.

Kl. 9.00 i söndags den 18 januari var de första fyra förväntansfulla ryttarna med sina ponnyer i ridhuset på Uppsala Ponnyklubb. I ridhuset fanns också mastertränare KG Svensson och B-tränare Nina Karlsson, med god assistans från distriktets styrelse. På en annan plats på anläggningen började den långa rader av intervjuer som hölls hela dagen. 

Alla ryttare som deltog red dels ett pass där ekipaget bedömdes enligt ett protokoll av Nina och KG. Det handlade om följsamhet, om utvecklingsbarhet, improvisationsförmåga och många andra saker (lite olika för hopp- och dressyrryttare). Sedan var det också en intervju där alla intervjuades enligt ett protokoll och fick svara på frågor om bl.a. sina mål, hur de arbetar i vardagen och hur de tycker att en god ridsportförebild är. 

Vid lunchen var tränarna imponerade av hur många duktiga ekipage det finns i Uppland och en kommentar var att det nog skulle bli svårt för dressyrryttarna som skulle göra sina ridprov på eftermiddagen. Men när dagen var slut visade det sig att även dressyrryttarna lyckades matcha de redan höga förväntningarna och många höga betyg delades ut under dagen. Nina sa efter avslutade bedömningar vid fyratiden på eftermiddagen att det var "en mycket hög lägsta nivå". 

Nu återstår det svåra arbetet att välja ut de ekipage som ska få delta i projektet under 2015. Närmare presentation av dem kommer självklart här längre fram. 

Nedan några smakprov från dagen:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar