fredag 27 februari 2015

Talangstart

Så var det då äntligen dags. Det har diskuterats, formulerats och funderats i flera år. Många har tyckt till men nu är det nya talangprojektet i Uppland i sjön. Equitandi Uplandia, som betyder skicklig ryttare från Uppland är namnet på den grupp som har tagits ut och får delta i ett särskilt program under året. 

Många var det som var intresserade av att vara med, men efter uttagningen med ridprov och intervjuer har 17 unga ryttare blivit uttagna. KG Svensson och Nina Karlsson kommer att vara deras tränare och stöttning under året och det kommer att genomföras en rad olika avsuttna aktiviteter för att matcha ungdomarna i områden som alla är av betydelse för att bli en bra ryttare.Uttagna till Equitandi Uplandia -15 är (i bokstavsordning):
Alva Kroon - LRK, Anna Axén - JHSF, Annica Aspman – LRK, Emil Holm – ERK, Erica Edin – BRF, Erika Andersson – UDS, Felicia Grimmenhag – HSR, Gabriella Ivedal – ERK, Hanna Larsson – HRF, Isabelle Wolnievik – LRK (ej med på bilden), Jennifer Karlbom – UPK, Julia Stegfeldt –SSS, Louise Söderberg – BRF, Malin Grothérus – UDS, Mikaela Ridsjö – LRK, Sandra Regard – BRF, Sofie Söderberg – BRF


Gruppen smygstartade med att gå på Kjell Enhagers föreläsning om mental styrka på Uppsala Konsert och Kongress i förra veckan och sedan genomfördes en heldag på Säva Ridcenter i söndags den 22.

Lite smakprov på Kjell - mer finns på YouTube
 


På söndagen började gruppen med att gå igenom lite om Svenska Ridsportförbundet, och ridsportens plats i Idrottssverige. Vi pratade också om Ridsportförbundets värdegrund (Ridsporten Vill) och om ridsporten ledstjärnor. Vad betyder ledstjärnorna för dig? Vad innebär det att man behandlar alla med respekt eller att man tävlar i samspel med hästen och inte begär mer av den än vad den klarar av? Intressanta och spännande diskussioner.

Sedan pratades en del om mat. Vad behöver man som ryttare och idrottare för att klara av prestera på topp? Vi lyssnade också på ett klipp från tv-serien Idottens Himmel och Helvete om mat.
För att praktisera lite delades sedan alla upp i grupper och fick ansvar för olika delar av lunchlagningen. Stor aktivitet rådde med mycket gott resultat för mig, Nina och KG. Trevligt när kursdeltagarna lagar lunchen! 

På eftermiddagen pratade Nina lite om vikten av mål och av att man identifierar det team som man har kring sig när man är en satsande ryttare. Gruppen fick en hel rad med olika formulär och listor där de skulle tänka igenom olika saker. Medan gruppen höll på med detta genomfördes också individuella samtal där alla fick ett samtal om mål och förväntningar med KG eller Nina. 

Första träningarna genomförs på onsdag nästa vecka på Lurbo då det är hoppning för KG Svensson.  

Det ska bli spännande att se vad som kommer ut från denna engagerade grupp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar