onsdag 4 mars 2015

Basledarutbildningen

Inom ridsporten har vi många ledare. De första man tänker på är kanske de där självklara - ridlärarna men det finns så ofattbart många andra, det är styrelseledamöter med ordförande, det är ungdomssektionens ledamöter och ungdomsledare, stallvärdinnor, tävlingsledare, domare, tränare, lagledare och alla andra som av någon eller några ses som en förebild.

För att se till att alla dessa kan känna att de kan fullgöra sitt uppdrag på ett förtjänstfullt sätt och också utvecklas i sin ledarroll finns många olika utbildningar. Vi i Uppland utbildar varje år både tävlingsledare, ungdomsledare och förtroendevalda samt ordnar fortbildningar och inspirationsaktiviteter för redan befintliga ledare. 


De senaste åren har det uppdagats att det finns ett behov av att skapa en samsyn för alla som är verksamma någonstans inom ridsporten. Att vi alla ska stå på samma grund när vi utför vårt ledaruppdrag. Det handlar om ridsportens värden, men det handlar också om personlig utveckling, om vem jag som är ledare är som person. Det handlar om hur jag samverkar med andra i föreningen, gruppen eller laget. Kunskaper som alla ledare har behov av och stärks av. 

Det är också viktigt att alla vi som är ledare inom svensk ridsport känner en stolthet i det uppdraget, att vi kan känna oss trygga och säkra på att vi vet vad svensk ridsport står för och att vi alla känner att just jag fått de verktyg som jag behöver för att axla min roll som ledare. 

Alla ni som ställer upp för ridsporten på olika sätt i olika ledaruppdrag är helt avgörande för svensk ridsports framtid. Det är alla ni om formar framtidens ridlärare, tränare, tävlingsledare och världselit. Alla har börjat någonstans och hur ledare man möter på vägen agerar kan vara avgörande för vilken väg man väljer senare i livet.

www.ridsport.se/basledarutbildningen

För att möta det här behovet har Svenska Ridsportförbundet tagit fram en helt ny utbildning - basledarutbildningen. Det är en utbildning som, på sikt, alla som har ett ledaruppdrag inom svensk ridsport ska ha gått. Utbildningen är framtagen i samarbete med Johan Plate och SISU idrottsutbildarna och bygger på både självstudier via webben, en bok och en fysisk träff. Johan Plate är mental coach och har arbetat bl.a. med Svenska dressyrlandslaget och många andra idrottsmän och -kvinnor. 

Vi kommer att genomföra utbildningen även här i Uppland med start 25 mars. Inbjudan och anmälningsformulär finns på hemsidan.

www3.ridsport.se/Distriktssajter/Uppland/Utbildning/Aktuellautbilldningar/


Du kan se ett smakprov på webbdelen av kursen här, man får inloggningsuppgifter med möjlighet till att se många fler filmer och filmföreläsningar när man går kursen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar