fredag 20 mars 2015

Avklarat årsmöte

Igår var det årsmöte för Upplands Ridsportförbund. Årsmötet är distriktets högst beslutande organ, vilket betyder att det som bestäms där gäller över alla andra eventuella beslut. Styrelsen kan aldrig besluta i strid med vad årsmötet bestämmer. Det är alltså den gång då alla föreningar har möjlighet att lyfta en fråga, ha en debatt och få medhåll även de gånger som styrelsen eventuellt inte håller med. 

Trots denna fantastiska möjlighet att utöva praktisk demokrati så var bara 8 föreningar på plats. Inga motioner hade inkommit och vad gällde valen till de viktiga platserna i distriktsstyrelsen och valberedningen så var förslagen få. Trots detta gick mötet bra och alla platser tillsattes, även om det tog en liten stund.


Mötet började dock inte med själva stämmohandlingarna. Istället fick vi börja med att lyssna på Elin Hernlund när hon berättade om den forskning som hon bedriver kring underlag och hur hästen interagerar med underlaget. Elin har också varit med och tagit fram Ridunderlag - en guide som Svenska Ridsportförbundet och SLU tog fram förra året. Jag har även tidigare skrivit om guiden och den är väl värd läsning. Den finns här. Interaktiv PDF.

Efter Elins mycket intressanta genomgång så berättade Svenska Ridsportförbundets vice ordförande Ulf Brömster om ridsportåret 2014 och hur Svenska Ridsportförbundet arbetar. Efter detta var det dags för prisutdelning. Sedan några år uppmärksammar distriktet varje år de ryttare som samlat mest poäng inom sin gren och kategori i distriktet. Alla ryttarna bjuds in till årsmötet för att få motta diplom och blommor. På plats den här kvällen var Hanna Josefsson, Björklinge RF som var bästa Kat D ekipage i fälttävlan 2014, Frida Edin, Björklinge RF som var bästa C-ponnyekipage i fälttävlan, Maria Jurestam, Enköpings FRK, som var bästa seniorekipage i Fälttävlan samt Frida Nordgren, Heby RF som var bästa kategori A-ekipage i hoppning 2014. Stort grattis till dem och till alla andra. (Vilka det var kan du se i verksamhetsberättelsen (pdf))


Hanna, Frida, Maria och Frida
Svenska Ridsportförbundet har olika utmärkelser som distrikten kan nominera personer för. En av dessa utmärkelser är något som kallas Förtjänstnålar som man kan få om man gjort mycket arbete som gynnat ridsportens utveckling. Denna kväll tilldelades Kurt Löfgren, mycket uppskattat överdomare som haft många olika uppdrag inom ridsporten i Uppland genom åren och Lars Pernler som i 25 år varit ordförande för Uppsala Ponnyklubb. Lars Pernler fick också årets Eldsjälspris för sitt mångåriga arbete med att lyfta fram, och förbättra, villkoren för ridsporten i Uppsala. Stort grattis!
 
Kurt och Lars får sina priser från Ulf Brömster och Gudrun

Efter detta, och lite mingel och mackor, var det så dags för själva årsmötet. Mötet gick helt på styrelsens och valberedningens förslag och både stadgar och arbetsordning godkändes så som de var föreslagna. Det som blev kvällens svåraste punkt var val av valberedning då två personer som varit med länge inte ställde upp för omval. Till slut valdes dock även valberedningen. Distriktsstyrelsen fick inte några stora förändringar men två nya suppleanter valdes in.

Följande är valda vid årsmötet 2015
Ordförande - Gudrun Orava (UVFK)

Ledamöter
Camilla Andreasson (LRK) - vald till 2017
Johan Öhrmalm (LRK) - vald till 2017
Birgitta Gelin, (KRF) - vald till 2017
Karin Gadde Jennische (MDRF) - vald till 2017

Maria Nilsson (UDS) - vald till 2016
Inger Hedberg (UDS) - vald till 2016
Ulla Andersson (TiRK) - vald till 2016
Andrea Bergstrand (SäRK) - ungdomsrepresentant vald till 2016

Suppleanter
Carin Wrange (KoRK) - vald till 2016
Mikael Schultz (SHSF) - vald till 2016
Daniella Franzetti (HRF) - vald till 2016Valberedning
Ordförande - Ulrika Pernler (UPK)
Sara Husén (UDS)
Lotta Sivander (JCHSF)
Lotta Lif (LRK)
Katarina Lundgren (SSS)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar