onsdag 27 november 2013

Är du rustad för tävlingsstart 2014

Så här års kan det kännas långt till ljusgröna ängar, blåsippsbackar och allsvenskapremiärer. Men det är kortare än vad man tror. På söndag är sista dag att anmäla lag till vårens allsvenska serier och om några fjuttiga veckor går vi in i ett nytt år. För några av er är detta viktigt på ett särskilt sätt. Alla ni som är födda 2000 (eller har barn som är födda då) måste tänka lite särskilt på att de då inte längre kan tävla på en vuxens gröna kort. 

Alla som tävlar måste ta grönt kort. När man tar grönt kort så lär man sig hur saker fungerar på en tävlingsplats. Vad man måste tänka på när man tävlar. Hur man kan förbereda sig. Hur man vet vad som gäller. Hur man anmäler sig och mycket annat. Det år man fyller 14 år måste man ha ett eget sånt kort. Fram till och med det år man är 13 kan man tävla på en vuxens kort. Så för er som fyller 14 nästa år är det hög tid att börja se er om efter kurser. Börja med att prata med er förening (vilka som får hålla kurser ser ni här), men det går också bra att titta på vår hemsida, där jag lägger upp alla kurser som jag får kännedom om (be gärna er förening att meddela mig när ni har kurs så kan fler få möjlighet att gå kurser). Just nu finns det en planerad kurs i Sigtuna nästa helg. 

Alla som är under 18 år måste delta på en kurs och göra provet. Är man över 18 år och vill ta grönt kort finns möjligheten att skriva provet utan att först delta på kurs, men vi rekommenderar ändå att man deltar på kursen eftersom det underlättar att klara provet och dessutom är det väldigt bra kurser där man lär sig mycket! Även om man tävlat tidigare i livet så har mycket ändrats, det finns många nya regler och mycket att hålla reda på.

Massor av bra information när man ska ta grönt kort finns på SvRFs grönt-kort-hemsida. Och jag vill också slå en slag för hästkunskapssiten på hemsidan där man kan lära sig mycket om hästar, spela spel och testa sina kunskaper. Även sidan Hästsverige har mycket information att ta del av.

Tänk på att det inte går att lösa licens om inte det gröna kortet finns inlagt i TDB (tävlingsdatabasen) och det därför gäller att vara ute i god tid för att ta sitt kort.  

Och - glöm inte att anmäla dom där lagen - det gör ansvarig i föreningen här!

Annat som är på gång ang. tävling är att vi planerar för grönt kort-utbildar-utbildning den 14/1. Fortbildning för Hopp och ÖD den 18/1 och tävlingsfunktionärer (tävlingsledare, sekretariat och allmänna funktionärer) sista helgen i januari. Mer på hemsidan inom kort. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar