fredag 21 mars 2014

Årsmöte med guldkant

I onsdags hade vi årets stora händelse: Årsmötet. Det kanske är många av er som tycker att det knappast är något att bli så exalterad över, men vi tar det på största allvar. Det är nämligen den gång varje år som vi som arbetar ideellt och som anställda ska visa att vi gjort rätt för oss. Visa upp allt det vi jobbar med, stångas med och försöker förbättra, saker som vi har uppfattat att föreningar i Uppland vill att vi ska arbeta med. Det är vår chans att få visa vad vi gjort, och det är också alla föreningars chans att få säga vad man tycker och direkt påverka inriktningen framöver.

Dessutom, om man är en lite idealist som jag själv, är det en fantastiskt symbol för demokrati och delaktighet. Att man faktiskt träffas, sitter ner och ropar JA till det förslag man vill stödja. Säger JA (eller nej) till personer som ska sitta i styrelsen, förslag som presenteras och ansvarsfrihet till föregående år. Utan årsmötet har inte distriktet (föreningen, eller någon ideell organisation) något direkt mandat att driva verksamheten. Det är därför vi vill att många ska komma - för att det ger demokratisk tyngd till att arbeta vidare. Vi är därför väldigt glada att 50 personer hittade till SLU på onsdagskvällen trots det ymniga snöandet.  

De som kom fick inte bara hålla demokratins fana högt, de fick en del andra saker också. Under kvällen var Ulf Brömster, ledamot i SvRFs förbundsstyrelse där och berättade om verksamhetens utveckling inom Svenska Ridsportförbundet, Malin Axel-Nilsson som fram till årsmötet var suppleant i Distriktsstyrelsen berättade om sin - mycket spännande - forskning kring hur man hittar en perfekt matchning mellan häst och ryttare. Vi delade ut priser och Carin Wrange berättade om siten HästSverige som hon arbetar med på SLU. Siten innehåller väldigt mycket fakta och kunskap kring häst. En bra sak är också att innehållet finns i olika svårighetsgrad, från basfakta till omfattande forskningstexter. Det finns mycket kunskap att hämta, och också tester där man kan pröva sin kunskap (och kanske utmana någon annan?).


Roligt och spännande var det i alla fall.

Jag vill också lite särskilt lyfta fram våra pristagare för kvällen
Sedan 2010 finns möjligheten att nominera någon till Upplands Ridsportförbunds Eldsjälspris. Personens ska vara någon som ideellt har arbetat på ett eller annat sätt inom förening inom Upplands Ridsportförbund på ett betydande sätt. I år gick priset till Ahmanda Kastenholm från Sportriders Hästsportförening. Ahmanda är själv bara 25 år men har i flera år arbetat väldigt mycket med att stötta ungdomssektioner, ordna aktiviteter för ungdomar och varit lagledare i många ponnylag. Distriktsstyrelsen utsåg Ahmanda till årets eldsjäl för hennes omfattande arbete för ungdomarna. Ahmanda bidrar genom sitt oegennyttiga arbete till en fortsatt bra utveckling av Uppländsk Ridsport.


På årsmötet delades också priser ut till årets tävlingsryttare i olika kategorier och grenar. Sedan 2012 uppmärksammar distriktet de ekipage som samlat mest poäng i sin gren och kategori enligt SvRFs poängssystem. Vilka de var kan ni se här: Ryttarna får fina diplom och blommor.

Under kvällen hade vi även lite fika och det fanns möjlighet att ta del av en del av den omfattande forskning som bedrivs kring hästar på SLU, genom att titta på många postrar kring projekten som Carin och Malin hade tagit med sig och satt upp. Dessutom höll vi tidsschemat, trots att det var späckat, 1 minut före utsatt tid var vi klara. Det tycker jag är timing (och lite tur)

Just ja - det valdes lite nya ledamöter och suppleanter också. Välkomna till Birgitta Gelin, Karin Gadde Jennische, Johan Öhrmalm, Sara Husén och Carin Wrange till distriktsstyrelsen! Jag ska försöka berätta mer om styrelsen ledamöter i senare inlägg! 

En liten bildkavalkad...  

Årets bästa ekipageAhmanda Kastenholm, årets eldsjälInga kommentarer:

Skicka en kommentar