måndag 10 mars 2014

Låt oss hylla våra mästare!

Förra året genomfördes för första gången ett enat Distriktsmästerskap i hoppning och dressyr, ponny och häst, här i Uppland. Distriktsstyrelsen ville lyfta statusen på distriktsmästerskapen och samtidigt skapa en aktivitet för Uppländsk Ridsport. Nåt som kunde vara, eller bli, en stor hästfest för alla föreningar i Uppland. 

Alla ponny-hoppmedaljörerna 2013
Tanken är att göra tävlingarna mer festliga. Att ha särskilda Distriktsmästerskapsklasser så att inte distriktsmästaren utses i en annan klass, men den eventuella följden att man kan vinna DM och kanske inte ens vara placerad i klassen. Genom att ha hästar och ponnyer samma dag, och även hopp och dressyr samma helg så ville vi också skapa en möjlighet att verkligen fira våra mästare. Distriktsmästerskapet är ju det finaste man kan vinna i distriktets regi. Vi vill lyfta dessa förebilder lite extra genom detta upplägg. 

Seniormästaren hoppning Sissela Smith
Förhoppningen var, och är, också att tävlingarna ska vara något som vi kan göra gemensamt i distriktet. Att alla är välkomna att vara med och hjälpa till oavsett vilken förening man kommer ifrån. En del i detta var att den fina hinderpark som användes vid hopptävlingarna, bestod av hinder från många olika föreningar i Uppland. Även i år hoppas vi att vi kan få ihop roliga och fina hinder som är karaktäristiska för olika föreningar. 

Igår träffades DM-kommittén för första gången för att planera höstens DM-helg 6-7 september på Jällagymnasiet. Det ska bli roligt och alla är inställda på att
lyfta ribban ytterligare ett snäpp för att skapa den där mästerskapskänslan.

Vi kommer bl.a. att genomföra en gratis utbildning för funktionärer på kvällen den 8 april på Jälla för att göra det möjligt för alla som vill att vara funktionärer till hösten att lära sig mer. Kursen är gratis och vem som helst får delta (man måste inte planera att vara funktionär sedan). Läs mer om den på vår hemsida inom kort. 

Har du några idéer om hur vi kan skapa den där extra mästerskapskänslan? Vad är det som gör det? Hejarklackstävling? Ryttarmiddag? Annat? Kom gärna med tips: distrikt@uppland.ridsport.se eller kommentera här eller på FB. 

Guldmedaljörerna i ponnydressyr 2013
Vi hoppas att många i Uppland vill vara med och göra den 6-7 september till en riktig hästfest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar