tisdag 4 februari 2014

Allsvenskor... älskade och hatade

Nu är det snart dags för dem igen. De där lagserierna. Massor av människor och hästar som ska delta. Massor av föreningar och funktionärer som ska arrangera. Vilka ska få vara med? Hur ska vi ta ut laget? Vem ska rida först? Och sist? Och ska jag eller ska jag inte rida framridningsklass?

Segerstas lag i Elitserien 2013Man tänker kanske inte så mycket på hur omfattande det faktiskt är, men funderar man en liten stund så inser man att det är tre ponnyserier i två grenar, och fyra plus två hästserier (fyra dressyr och två hoppning). Och varje serie har ju mellan 6-15 lag. 12x3 arrangörer alltså och så där 100-130 lag med fyra ryttare i varje... Ja vi är ganska många som är inblandade i allsvenskorna bara i det här distriktet. Och det är ju så roligt. 

Sammanhållningen, att få heja på hela laget, att åstadkomma något tillsammans, att glädjas åt någon annans framgång. Att hjälpas åt. Och en anledning att stanna på en dressyrtävling hela tiden till sista ryttaren. Bara en sån sak... 

KoRKs lag i div III 2011

Det kan som sagt också vara tufft med lag. Att inte bli uttagen. Att få prestationsångest när ens resultat betyder mycket för fler än bara mig själv. Att komma överens i gruppen och med lagledare och föräldrar. Vi på distriktet försöker hjälpa till med detta genom att erbjuda en kurs för lagledare. Kursen fokuserar på "jag som lagledare", "Gruppen och grupputveckling" och "Kommunikation, sociala medier och att bli ett team". I år är kursen tre kvällar (24/2, 5/3 och 12/3). Anmälan görs via vår hemsida: www.ridsport.se/uppland under utbildningar och anmälan. Du hittar anmälningsformuläret direkt här.

Kursen subventioneras med en del av lagavgiften, så vi hoppas att många tar tillfället att gå. 

Imorgon kväll är det annars dags för lagledar- och arrangörsmöte då vi går igenom regler, priser och andra frågor. Är du inte anmäld men vill gå - maila mig: distrikt@uppland.ridsport.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar