torsdag 6 februari 2014

Gårdagens allsvenskamöte

Igår kväll var det möte med information om vårens allvenskor för lagledare och arrangörer. Tio föreningar, totalt femton personer var på plats på kansliet.  

Mötet är ett tillfälle då alla arrangörer och även lagledare har möjlighet att lyfta olika frågor med regler eller andra detaljer så att alla kan vara överens om vad som gäller i olika frågor. Mötet har också möjlighet gemensamt bestämma saker för allsvenskorna. En sådan sak som förut har bestämts är att man i dressyren har möjlighet att byta ut ett ekipage som är anmält i tid mot ett annat ekipage utan att behöva betala någon efteranmälningsavgift. Detta gäller endast i lagklassen, men vi rekommenderar att arrangörer även tillåter byte till framridningsklassen i de fall det kan vara aktuellt. Denna regel har tillkommit eftersom det är svårt att anmäla fler ryttare än de fyra som är aktuella för laget, eftersom tävlingen blir full.

Igår bestämdes också några saker. 
- Max-pris för individuella starten vid dressyrtävling: 250:-/ponny och 300:-/häst.
- Hederspriser (kan vara avgiften tillbaka) ska delas ut till samtliga individuellt placerade i lagklassen (dressyr) och hederspriset ska ha ett värde på (minst) insatsen i klassen (plakett får räknas in i hederspris). Vi rekommenderar även att alla placerade ska få hederspris/avgiften tillbaka även i framridningsklassen. 
- Samtliga placerade lag ska uppmärksammas vid prisutdelningen även när inte alla är till häst. 

Redan tidigare gäller att
- Samtliga placerade lag ska ha hederspriser till ett värde motsvarande 400:-/lag.

Det är många lag anmälda till vårens serier. Div I dressyr för ponny ansvarar vi i Uppland för men i serien rider lag från tre distrikt (Uppland, Västmanland och Gävleborg). Div I hoppning för ponny ansvarar Västmanland för och där rider lag från Södermanland, Västmanland och Uppland. I div III  ponny är det många lag, 15 i hoppning och 10 (som är max) i dressyr. Roligt att så många vill delta. Även hästarna är aktiva med 9 dressyrlag och 8 hopplag. 

Alla regler och lag hittar ni såklart på vår hemsida! Här kommer vi också att lägga upp ställningen i serien så ni kan följa...
- Hoppning

- Dressyr

Jag vill också be alla att gärna skicka in bilder från allsvenskaomgångar eller lägg upp de på Instagram med #uppländskridsport så kan vi följa alla tävlingar mer aktivt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar