torsdag 17 oktober 2013

Besöksgruppen

Igår hade distriktets besöksgrupp möte för att planera alla besök för 2014. Besöksgruppen är del av det arbete som genomförs inom Svenska Ridsportförbundet för att säkerställa djurskyddet, och även se till att verksamheten är säker för människor. Besöksgruppen ska också stötta föreningar på olika sätt med råd, information och idéer. 

Besöksgruppen åker runt till distriktets föreningar som har ridskola, eller samarbete med ridskola och följer ett särskilt protokoll när man går igenom anläggningen och verksamheten. Besöksgruppen kan sedan föreslå förbättringar och tipsa om hur andra föreningar har det. I Besöksgruppen finns kunna personer med lång erfarenhet av ridskoledrift och de har ofta konkreta tips på t.ex. underlagsfrågor eller andra saker som föreningarna kan ha funderingar kring. Besöksgruppen kan också hjälpa till om föreningen har funderingar kring det föreningstekniska med styrelsefrågor, årsmöten och liknande.



Svenska Ridsportförbundet centralt har utformat nya direktiv för Besöksverksamheten, med ett nytt besöksprotokoll och även ett material för självkontroller för föreningar som kommer att börja gälla från 1 januari 2014. Då kommer också en ny typ av kvalitetsmärkning att träda i kraft. Imorgon ska jag och Ulla Andersson från Besöksgruppen åka på konferens och lära oss allt om det nya systemet. Ska bli intressant! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar