tisdag 22 oktober 2013

Ny kvalitetsmärkning och skyltar till alla!

Det har blivit en del möten och konferenser på sista tiden. Det kan bli så ibland. Och det är ju väldigt viktigt att vi som alla arbetar med ridsportens utveckling kan träffas och diskutera olika frågor så att det blir lika i hela landet - och så att vi får nya idéer och kan fortsätta utvecklas. 

Verksamheten inom Svenska Ridsportförbundet är ju så stor. Det är alla tävlingar, alla ridskolor alla utbildning och sedan alla andra saker - som t.ex. besöksgruppen som arbetar med en specifik fråga nämligen djurskyddet. Centralt finns ju andra utskott, sektioner och kommittéer som t.ex. Säkerhetsutskottet och juridiska utskottet. Förutom Svenska Ridsportförbundet har vi ju också kontakta och samarbete med andra organisationer i vår närhet. Framför allt Upplands Idrottsförbund och SISU Uppland, men även RF (riksidrottsförbundet) och SISU riks och så klart en rad andra myndigheter, sponsorer och samarbetspartners.... Det blir några möten det.
 
I Uppland finns ju drygt 35 föreningar som också de har omfattande verksamhet, något som syntes inte minst när vi ordnade föreningsmässa på "Uppländsk Ridsport 2010" som bilderna är ifrån (aug 2010).

Kanske dags med en ny satsning inför valet 2014?

Fredagens konferens var givande. Med på konferensen var Ulla från distriktsstyrelsen/besöksgruppen och så var det många andra som arbetar med besöksgrupper runt om i landet. Vi gick igenom det nya protokoll som vi ska använda när vi gör besök på föreningar fram över.

En nyhet som kommer att ske från årsskiftet är att alla föreningar som är medlemmar i Svenska Ridsportförbundet kommer att få en "medlemsskylt" som man kommer att kunna anslå på sin anläggning för att visa att man är medlem i förbundet. 

I samband med det kommer också ett nytt system för kvalitetsmärkning av ridskolor att träda i kraft. Under en treårsperiod kommer det att vara en övergångsperiod mellan det nuvarande systemet och det nya. I takt med att Besöksgruppen besöker föreningarna i länet (det görs med en treårsintervall) så kommer skyltarna att bytas ut. 

En annan sak som är ny är att det nu finns en checklista för föreningar så att man kan göra egentillsyn och på så sätt förbereda sig inför besöken. 

SvRF skriver om detta och har även checklistorna  på sin hemsida.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar